Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο μακαριστός ιερέας Γεώργιος Στ. Παπαδημητρίου (1928 – 2014), από τον Γέρμα Καστοριάς.

Ο Γερμανιώτης άξιος ιερέας π. Γεώργιος Στ. Παπαδημητρίου απεβίωσε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, πλήρης ημερών, σε ηλικία 86 ετών. Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, ώρα 11 π.μ., στην Κορομηλιά Καστοριάς, όπου υπήρξε επί πολλά έτη εφημέριος.
Ο μακαριστός Παπα-Γιώργης είχε γεννηθεί και μεγαλώσει και είχε υπηρετήσει για ένα χρονικό διάστημα ως ιερέας στο χωριό του τον Γέρμα, το(ν) οποίο υπεραγαπούσε. Ήταν ο πρωτότοκος γιος πολυμελούς αγροτικής οικογένειας και γι’ αυτό είχε αναγκασθεί να εργαστεί σκληρά στα πατρικά του κτήματα από την παιδική του ηλικία. Μετά την αποφοίτησή του από το Δημοτικό σχολείο του Γέρμα είχε φοιτήσει μερικά χρόνια στο Γυμνάσιο της Καστοριάς. Η σεβαστή πρεσβυτέρα του κατάγεται από το χωριό Κορομηλιά. Μαζί της απόκτησε δύο άξια τέκνα, τον Στέργιο, που ασχολείται επιτυχώς με την κατεργασία της Γούνας και τον Λευτέρη, που είναι άριστος Ιατρός Ορθοπεδικός στη Θεσσαλονίκη.
Ο μακαριστός Παπα-Γιώργης ευτύχησε να ιδεί εγγόνια και δισέγγονα. Τα μέλη τής οικογενείας του, οι συγγενείς του και όλοι οι συγχωριανοί του Γερμανιώτες θρήνησαν τη θανή του και προσευχήθηκαν στον Πανάγαθο Θεό να κατατάξει την ψυχή του μετά των Αγίων Του.

Στην εξόδιο Ακολουθία και την ταφή του μακαριστού Παπα-Γιώργη παρευρέθηκαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς, καθώς και πολλοί κάτοικοι του Γέρμα, κατατέθηκε δε εκ μέρους του αναφερόμενου Συλλόγου τιμητικό στεφάνι στη σεπτή σορό του.

Αιωνία η μνήμη του μακαριστού ιερέως Γεωργίου Στ. Παπαδημητρίου.


Ο Γεώργιος Παπαδημητρίου
με τη σύζυγό του στα σκαλιά
της εκκλησίας του Γέρμα.

Ο Γέρμας, το γενέθλιο και πολυαγαπημένο χωριό
του ιερέως Γεωργίου Στ. Παπαδημητρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου