Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η Γερμανιώτισσα κ. Ευλαμπία Ε. Πρώιου εκλέχτηκε προσφάτως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης

  
Η κ. Ευλαμπία Πρώιου,
Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης
     Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2013 έγιναν εσωκομματικές εκλογές στις Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές (ΝΟΔΕ) όλης της Ελλάδος, για την εκλογή των νέων Προέδρων και των νέων μελών τους. Στο Νομό Κοζάνης ήταν υποψήφια η πολύ άξια και δημοφιλής Γερμανιώτισσα κ. Ευλαμπία Ευαγγ. Πρώιου, η οποία κι εκλέχτηκε πανηγυρικά Πρόεδρος τής ΝΟΔΕ της. Οι συγχωριανοί της, μόλις πληροφορήθηκαν αυτήν τη νέα επιτυχία της αγαπητής τους κ. Ευλαμπίας, χάρηκαν πολύ και την ευχήθηκαν να είναι πάντα δυνατή και να πετύχει απόλυτα στα νέα της υψηλά κομματικά καθήκοντα, για το καλό του Νομού Κοζάνης και γενικότερα της Πατρίδας μας.
    Ακολούθως παρουσιάζεται ένα κείμενο, αναφερόμενο στην κ. Ευλαμπία Πρώιου, το οποίο δημοσιεύτηκε προσφάτως στη γνωστή πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδα «δημοκρατία»:
    «Η σιδηρά Ευλαμπία, η νέα πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Koζάνnς της ΝΔ.
    Είναι 34 χρονών και όταν κάθε πρωί ανοίγει το παράθυρο στο σπίτι της στο χωριό Αλιάκμονας (Βρατίνι) Βοΐου Κοζάνης ακούει τα νερά του Αλιάκμονα. Ο λόγος για την Ευλαμπία Πρώιου, η οποία είναι η μοναδική γυναίκα από τη βόρεια Ελλάδα, που την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2013 εκλέχτηκε πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ. Μάλιστα, έδωσε μάχη κόντρα στον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ Γιάννη Μπαλαμπανίδη, την οποία τελικά κέρδισε με 38 ψήφους έναντι 28.
     “Επέλεξα την αποκέντρωση ως στάση ζωής. Πολλές φορές είχα τη δυνατότητα να φύγω από εδώ και να μετακομίσω, αλλά δεν το έκανα”, λέει στην εφημερίδα «δημοκρατία».
    Η αποκέντρωση ήταν ένα από τα δύο μηνύματα των κυριακάτικων εκλογών, γιατί, όπως τονίζει, ο κόσμος με την ψήφο του έδειξε σαφή προτίμηση σε μια νέα γυναίκα που προέρχεται από την κοινωνία.
   
Ο Γέρμας Καστοριάς,
το χωριό καταγωγής της κ. Ευλαμπίας Πρώιου.
Εργαζόμενη μητέρα

    Η ίδια είναι σύζυγος, μητέρα δύο παιδιών και ελεύθερη επαγγελματίας, καθώς διοικεί μια μικρή αγροτική εκμετάλλευση στο χωριό Αλιάκμονας (Βρατίνι) Βοΐου, ενώ έχει ήδη κολλήσει ουκ ολίγα δημόσια ένσημα. Σε ηλικία 22 χρονών εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στον πρώην Δήμο Νεάπολης  Βοΐου, ενώ στα 23 της ήταν μια από τις πιο νεαρές αντιδημάρχους σε όλη την Ελλάδα. Από το 2002 έως το 2010 διετέλεσε δημοτική σύμβουλος, ενώ το 2013 αποφάσισε να διεκδικήσει την εκλογή της στη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κοζάνης. “Για να προσφέρω έναν φρέσκο αέρα, έναν νέο άνεμο αισιοδοξίας, όπως λέει η ίδια, γιατί στις εσωκομματικές εκλογές παίζονται πολλά”.
    “Από τη φερεγγυότητα του πολιτικού μας συστήματος, την εδραίωση της αξιοπιστίας της ΝΔ, την αδιαμφισβήτητη κρίση αξιών, την επανίδρυση της παράταξής μας και της κοινωνίας μας. Με δυναμισμό, γιατί μόνον έτσι μπορεί κάποιος να είναι χρήσιμος, ουσιαστικός και πάνω απ' όλα δημιουργικός”».
    Ν. Οικονόμου
Το όμορφο χωριό Αλιάκμονας (Βρατίνι) Κοζάνης,
όπου κατοικεί η κ. Ευλαμπία Πρώιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου