Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ευγενική επιστολή προς τον κ. Πρόεδρο του Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς. Νοέμβριος 2013.

   Καστοριά, Νοέμβριος 2013.
   
Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ο Γέρμας".
   Αγαπητέ μου, φίλτατε, πρώην συνάδελφε και Πρόεδρε του Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς κ. Νίκο Πρώιο.
    Αισθάνομαι χαρά, γαλήνη και συγκίνηση κάθε φορά που διαβάζω τη γλυκυτάτη εφημεριδούλα σας «Ο ΓΕΡΜΑΣ». Μικρή μεν στο δέμας, αλλά πλουσιοτάτη στο περιεχόμενο, μοναδική στο ήθος και στην αλτρουιστική και ευγνώμονα αναφορά της, εκάστοτε, στα ευγενή τέκνα του χωριού σας.
    Η Ιστορία και οι αρετές των Ελλήνων του γένους των Γερμανιωτών αναδεικνύονται με σεμνοπρεπή μεγαλοπρέπεια μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας σας. Το αυτόχθον και αειφόρον γένος των Γερμανιωτών ανθεί και φέρει πάντοτε και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες εύχυμους πνευματικούς καρπούς, εδώ, στον τόπο του και στην οικουμένη. Φέρει θαυμαστούς καρπούς δημιουργίας, ηρωισμού, φιλοπατρίας, βαθυτάτης ευσεβείας και προόδου, με μοναδικό δυναμισμό, ως αποτέλεσμα, φαίνεται, της ιδιαιτέρας βιολογικής και πνευματικής σας ευρωστίας. Αυτή η ευρωστία σας αποπνέει ευωδία, όμοια εκείνης που αναδύεται από την πλούσια αυτοφυή και αυτόχθονη χλωρίδα βοτάνων και ανθέων, που κυκλώνουν τον τραχύ τόπο σας και το ευλογημένο χωριό σας.
    Κάνετε άριστα που καταγράφετε και προβάλλετε τις ελληνοχριστιανικές σας παραδόσεις, τα τοπικά ήθη και έθιμα σας, ως και κάθε λαμπρή επιτυχία των απανταχού ευρισκόμενων Γερμανιωτών, σε κάθε επιχειρηματικό, πνευματικό και επιστημονικό πεδίο, που ως μια ιστορική συνέχεια εμπνέει, ως φαίνεται, και την νέα σας γενιά, τα τέκνα σας δηλαδή, που ακολουθώντας κι αυτά τους ίδιους δρόμους, αποδεικνύουν ότι και αυτά φέρουν το ίδιο εύρωστο και ευφυές γενετικό υλικό με εκείνο των γονέων και των προγόνων τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γερμανιωτών
κ. Νίκος Πρώιος ομιλών.

 
  Συγχαίρω επίσης και τον φίλο μου εκπαιδευτικό κ. Γεώργιο Αλεξίου, ο οποίος έχει επωμισθεί την επιμέλεια της εκδόσεως των φύλλων της εφημερίδος σας.
    Κύριε πρόεδρε και αξιαγάπητα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς σας συγχαίρω για το έργο σας και την υποδειγματική κοινή σας προσπάθεια.
    Σας εύχομαι υγεία και δύναμη
    Με βαθύτατη εκτίμηση
    Dr. Μάκης Κουσουνής
    Γεωπόνος

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γερμανιωτών,
κατά τις αρχαιρεσίες αυτού. Ιανουάριος 2012..






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου